Audittrail vindt het belangrijk om kennis te delen. Om deze kennis ook echt te delen, organiseren wij, soms in samenwerking met één van onze partners, regelmatig Webinars met uiteenlopende onderwerpen. Al deze onderwerpen nemen je mee om meer kennis op te doen met betrekking tot privacy, informatiebeveiliging, kwaliteit, risicomanagement en bewustwording.

Ben je nieuwsgierig en wil je één van onze Webinars volgen? Kijk dan snel hieronder welke wij in de planning hebben staan en meld je aan! Liever direct contact met ons, klik dan hier.

Webinar

Kalender Webinars

Hoe veilig is de proces automatisering? Regel je Security met o.a. de IEC62443
Dinsdag 13 april van 09.00 tot 10.00 uur

Waterschappen, energiebedrijven, fabrieken, logistieke organisaties: het klinken als organisaties die niet veel gemeenschappelijk hebben. Toch zijn er nadrukkelijke overeenkomsten: ze maken allemaal gebruik van machines die aangestuurd worden door IT. De zogenaamde Operationele Techniek (OT). En dat is een nadrukkelijk andere tak van sport dan een gemiddelde organisatie in de wereld van IT!

(Lokale) overheden en zorg zijn ook nadrukkelijk aan het kijken naar het gebruik hiervan binnen hun vakgebieden. Het uitvallen of gehackt worden van OT, ook wel procesautomatisering genoemd, kan desastreuze gevolgen hebben. Denk aan het door criminelen openzetten van sluizen, ransomware in de systemen van fabrieken, infecties of terroristische dreiging in waterleidingsystemen (Bijvoorbeeld: Hackers proberen drinkwater te vergiftigen in Florida).

Toch zijn er frameworks die zorgen dat je op het gebeid van procesautomatiering je information security op orde kan brengen. De IEC62443 is daar een goed voorbeeld van. Tijdens het Webinar vertellen we jou hoe je de IEC62443 kan inzetten, kan meten en kan verbeteren. En zo kom je echt in control over de security van je proces automatisering!

Informatiebeveiliging in control?
Donderdag 15 april van 11.30 tot 12.30 uur

Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker, gelet op het grote aantal incidenten dat zich bij allerlei organisaties voordoet (bijvoorbeeld: één datalek of identiteitsfraude). Maar hoe pak je informatiebeveiliging in de praktijk goed aan? In dit webinar bespreekt Geert Haisma (Fully in Control) met Jorrit van de Walle (Audittrail) een stappenplan waarin wordt weergegeven hoe je op het vlak van informatiebeveiliging In Control wordt.

Hoe werkt een Social Engineer?
Donderdag 22 april van 14.00 uur tot 15.00 uur

Een social engineer? Wat is het en wat doet die nou eigenlijk? Dat is de vraag die wij gaan beantwoorden tijdens het Webinar. We laten zien op welke manieren een social engineer te werk gaat en hoe hij dit nu eigenlijk doet. Alles heeft te maken met het bewustzijn van jouw medewerkers en hoe ze hiermee omgaan. Jouw medewerkers en je organisatie worden getoetst op hoe bewust ze eigenlijk zijn. Dit doet de Social Engineer op verschillende manieren. Tijdens het webinar laten wij zien waarom het belangrijk is om te werken aan bewustwording.

GRC | Het komt te vroeg voor ons? Compliance administratie met ISMS en PIMS in 1 systeem
Dinsdag 4 mei van 11.00 uur tot 12.00 uur

Veel organisaties zijn actief op zoek naar tooling op het gebied van P(I)MS Privacy (Informatie) Management Systeem en/of een ISMS, Information Security Management Systeem, door met name nieuwe richtlijnen en eisen vanuit de overheid of vanuit het kader van een ISO 27001 certificering. Vanuit de IT-afdeling worden initiatieven opgetuigd om dit vorm te geven, worden projecten gestart en investeringen gedaan in software of dure consultants.

De kernvragen die iedere organisatie zich echter allereerst zou moeten stellen is: “Ga je als organisatie investeren in diverse losse software-instrumenten voor deze vraagstukken of kies je ervoor om gebruik te gaan maken van een multifunctioneel en compleet platform? Wat is nu de juiste keus? Wat levert uiteindelijk de meeste waarde op of kost op lange termijn het minste geld?”

Audittrail heeft het Compliance Management Framework (CMF) ontwikkeld; een best practice, gebaseerd op basis van 20 jaar ervaring. Gebouwd in bewezen technologie van Mavim: een op Microsoft technologie gebaseerd software platform.

Dit webinar is bedoeld om te laten zien:

  • Wat de meerwaarde van het Compliance Management Framework voor een organisatie is;
  • Hoe je de verplichtingen rondom vastlegging, verantwoording en rapportage met het Compliance Management Framework afdekt;
  • Waarom een organisatie ervoor zou moeten kiezen om het management te faciliteren met deze oplossing.

Corporatiegids Live | Procesoptimalisatie met CORA4: Het faciliteren van de proceseigenaar
Dinsdag 11 mei van 09.30 uur tot 11.30 uur

Procesoptimalisatie is een belangrijke stap in het faciliteren van proceseigenaren in het nemen van verantwoordelijkheden op het gebied van compliance. De verschuiving van verantwoordelijkheden is een belangrijke stap in de opzet van een duurzaam compliance programma. En dan? De organisatie zal aan de slag willen met procesoptimalisatie, maar met welk model? In dit Webinar gaan we in op de stappen in dit proces en hoe de organisatie dit het beste kunt aanpakken met het bewezen CORA4-model.

Corporatiegids Live | Security & Compliance in Control met Microsoft 365
Donderdag 10 juni van 09.30 uur tot 11.30 uur

Heeft jouw organisatie Microsoft 365 of plannen om over te gaan naar Microsoft 365? In dit Webinar geven we een overall beeld hoe Microsoft jou als IT-manager of CISO en de organisatie helpt om in control te zijn op het gebied van security en compliance. Dit gaat niet alleen over de Microsoft producten zoals Teams, OneDrive/SharePoint en Exchange Online, maar bijvoorbeeld ook over de beveiliging van laptops, smartphones en rapportages. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Wat is Phishing en hoe herken ik dit?
Dinsdag 22 juni van 10.00 uur tot 11.00 uur

Dagelijks horen we geluiden dat er slachtoffers zijn gevallen door phishing en dat dit al snel gevolgen kan hebben voor de betrokkene. Maar wat is phishing en hoe herken ik dit? Dit zijn precies de vraagstukken die wij gaan behandelen in ons Webinar. Na dit webinar kan jij duidelijk uitleggen wat phishing precies is en waar je op moet letten om dit te herkennen.

De BIO in het Microsoft Compliance Center
Woensdag 8 september van 10.00 uur tot 11.00 uur

De meeste organisaties werken met Microsoft 365 en kunnen dus gebruik maken van het Microsoft Security & Compliance Center om in control te zijn en blijven op het gebied van security en compliance. Maar als organisatie wil ik voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid? Kan dit wel in het Microsoft Compliance Center toegevoegd worden en zo ja, hoe? Dat antwoord geven wij jou in ons Webinar. Tijdens het Webinar nemen we je mee en laten we zien hoe je de BIO in het Microsoft Compliance Center kan toevoegen en kan toepassen in je dagelijkse bezigheden.

Heeft u een onderwerp voor een Webinar?

We luisteren graag naar onze opdrachtgevers en fans, dus laat het ons vooral weten wat u behandeld wilt zien in een webinar. Alles kan, zolang het maar over risicomanagement, business control, informatiebeveiliging, privacy of kwaliteit gaat! Laat het ons weten via onderstaand formulier.