Audittrail vindt het belangrijk om kennis te delen. Om deze kennis ook echt te delen, organiseren wij, soms in samenwerking met één van onze partners, regelmatig Webinars met uiteenlopende onderwerpen. Al deze onderwerpen nemen je mee om meer kennis op te doen met betrekking tot privacy, informatiebeveiliging, kwaliteit, risicomanagement en bewustwording.

Ben je nieuwsgierig en wil je één van onze Webinars volgen? Kijk dan snel hieronder welke wij in de planning hebben staan en meld je aan! Liever direct contact met ons, klik dan hier.

Webinar

Kalender Webinars

Corporatiegids Live | Security & Compliance in Control met Microsoft 365
Donderdag 10 juni van 09.30 uur tot 11.30 uur

Heeft jouw organisatie Microsoft 365 of plannen om over te gaan naar Microsoft 365? In dit Webinar geven we een overall beeld hoe Microsoft jou als IT-manager of CISO en de organisatie helpt om in control te zijn op het gebied van security en compliance. Dit gaat niet alleen over de Microsoft producten zoals Teams, OneDrive/SharePoint en Exchange Online, maar bijvoorbeeld ook over de beveiliging van laptops, smartphones en rapportages. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Wat is Phishing en hoe herken ik dit?
Dinsdag 22 juni van 10.00 uur tot 11.00 uur

Dagelijks horen we geluiden dat er slachtoffers zijn gevallen door phishing en dat dit al snel gevolgen kan hebben voor de betrokkene. Maar wat is phishing en hoe herken ik dit? Dit zijn precies de vraagstukken die wij gaan behandelen in ons Webinar. Na dit webinar kan jij duidelijk uitleggen wat phishing precies is en waar je op moet letten om dit te herkennen.

Het belang van procesbeschrijving en waar begin je?
Woensdag 7 juli van 09.00 uur tot 10.00 uur

In de praktijk blijkt dat processen niet altijd beschreven zijn, ook niet binnen wooncorporaties. Wat we geregeld zien is dat enkele primaire processen tot in de detail zijn uitgewerkt, maar bijvoorbeeld de ondersteunde processen -die erop gericht zijn om die primaire processen te voorzien van middelen om die kerntaken te kunnen uitvoeren- nauwelijks beschreven zijn. In dit Webinar gaan we in op het belang van procesmodellering, behandelen we de kern van een procesbeschrijving, legen we je uit waar te beginnen en hoe tooling je kan helpen met het visualiseren van je proceshuis.

GRC | Het komt te vroeg voor ons? Compliance administratie met ISMS en PIMS in 1 systeem
Donderdag 8 juli van 09.00 uur tot 10.30 uur

Veel organisaties zijn actief op zoek naar tooling op het gebied van P(I)MS Privacy (Informatie) Management Systeem en/of een ISMS, Information Security Management Systeem, door met name nieuwe richtlijnen en eisen vanuit de overheid of vanuit het kader van een ISO 27001 certificering. Vanuit de IT-afdeling worden initiatieven opgetuigd om dit vorm te geven, worden projecten gestart en investeringen gedaan in software of dure consultants.

De kernvragen die iedere organisatie zich echter allereerst zou moeten stellen is: “Ga je als organisatie investeren in diverse losse software-instrumenten voor deze vraagstukken of kies je ervoor om gebruik te gaan maken van een multifunctioneel en compleet platform? Wat is nu de juiste keus? Wat levert uiteindelijk de meeste waarde op of kost op lange termijn het minste geld?”

Audittrail heeft het Compliance Management Framework (CMF) ontwikkeld; een best practice, gebaseerd op basis van 20 jaar ervaring. Gebouwd in bewezen technologie van Mavim: een op Microsoft technologie gebaseerd software platform.

Dit webinar is bedoeld om te laten zien:

  • Wat de meerwaarde van het Compliance Management Framework voor een organisatie is;
  • Hoe je de verplichtingen rondom vastlegging, verantwoording en rapportage met het Compliance Management Framework afdekt;
  • Waarom een organisatie ervoor zou moeten kiezen om het management te faciliteren met deze oplossing.

De BIO in het Microsoft Compliance Center
Woensdag 8 september van 10.00 uur tot 11.00 uur

De meeste organisaties werken met Microsoft 365 en kunnen dus gebruik maken van het Microsoft Security & Compliance Center om in control te zijn en blijven op het gebied van security en compliance. Maar als organisatie wil ik voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid? Kan dit wel in het Microsoft Compliance Center toegevoegd worden en zo ja, hoe? Dat antwoord geven wij jou in ons Webinar. Tijdens het Webinar nemen we je mee en laten we zien hoe je de BIO in het Microsoft Compliance Center kan toevoegen en kan toepassen in je dagelijkse bezigheden.

Heeft u een onderwerp voor een Webinar?

We luisteren graag naar onze opdrachtgevers en fans, dus laat het ons vooral weten wat u behandeld wilt zien in een webinar. Alles kan, zolang het maar over risicomanagement, business control, informatiebeveiliging, privacy of kwaliteit gaat! Laat het ons weten via onderstaand formulier.