Verplichte DPIA bij samenwerkingsverbanden overheden

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Processen, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Onlangs heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een lijst van verwerkingen opgesteld waarvoor het uitvoeren van een DPIA (Data Protection Impact Assessment) verplicht is. Met deze lijst kunnen organisaties gemakkelijker bepalen wanneer...
Lees meer

“Gaan er direct boetes vallen als de organisatie nog niet voldoet aan de AVG?”

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Processen, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Binnen een aantal dagen is de Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing. De twee jaar waarin organisaties de tijd hadden om te voldoen aan de wetgeving, lijken voorbij gevlogen. Veel organisaties...
Lees meer

Voldoet uw instelling aan de privacy-eisen?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties

Bent u op de hoogte van de voorwaarden waaraan gegevensuitwisseling dient te voldoen binnen uw zorginstelling?  In dit artikel gaan we in op (het verkrijgen van) toestemming, het beveiligen van informatie en de rechten van betrokkenen.

Lees meer

Een praktisch begin met risicomanagement: organiseer risicosessies voor projecten!

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties

Risicomanagement ‘in leven’ houden is een uitdaging op zich. En toch is het belangrijk. Dat ziet u bijvoorbeeld ook aan de AVG waarin de DPIA (Data Protection Impact Assessment) nadrukkelijk terugkomt. Maar, hoe start je nu?

Lees meer

Zorg voor inzicht en overzicht bij informatie- en privacybeveiliging

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Informatiebeveiliging en privacy hebben de afgelopen jaren aan urgentie gewonnen bij woningcorporaties. Met de naderende AVG heeft de aandacht voor het goed beveiligen van gevoelige gegevens zijn hoogtepunt bereikt. Maar...
Lees meer

AVG-boeteregen: Wat kunnen we verwachten van de Autoriteit Persoonsgegevens?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Lees ons actuele artikel over de handhaving van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Klik hier om dit artikel te lezen. Regelmatig ontvangen wij, van Audittrail, vragen van organisaties over de Europese...
Lees meer

Voorbereid op de privacywetgeving met AVG-workshops van experts!

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Benieuwd naar huidige kennissessies? Kijk onderaan onze homepagina. Over acht maanden is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. Dit betekent dat organisaties aan meer regels moeten voldoen dan...
Lees meer

Pre-employment screening: mag dat? En waar moet ik als werkgever aan voldoen?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Steeds meer sollicitanten en werknemers krijgen te maken met een screening door de (potentiële) werkgever. Personen die solliciteren naar een functie bevinden zich in een kwetsbare positie; zij zijn afhankelijk...
Lees meer

Zo bepaalt de Autoriteit Persoonsgegevens de hoogte van de boete (bij het niet naleven van de AVG)

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Organisaties dienen zich te houden aan de privacywetgeving. Voor nu is dat nog de Wet bescherming persoonsgegevens, maar die wordt in mei 2018 vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)....
Lees meer

Even een opfrisser: bent u al privacycompliant anno 2016?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Het jaar 2016 gaat de geschiedenis in als het jaar van de privacy. Niet alleen werd de Wet bescherming persoonsgegevens aangescherpt, ook werd de Europese privacywetgeving (de Algemene Verordening Gegevensbescherming)...
Lees meer