Het is zo gebeurd; een USB-stick met persoonlijke gegevens die zoek raakt of een medewerker die op een link klikt in een, op het eerste gezicht, ‘betrouwbare’ e-mail. De meeste datalekken komen tot stand door (on)bewuste fouten van medewerkers. Voor een organisatie is het van belang dat medewerkers zich bewust zijn van de bescherming van informatie en privacy. Audittrail en Aegolius bieden daarom een leerarrangement aan waarin u in één portal toegang heeft tot een educatieve game, een nulmeting, een theoriemodule en een toets.

Aegolius | Audittrail | 2018

Leerarrangementen

Medewerkers maken door middel van het leerarrangement kennis met privacy en informatiebeveiliging. Er wordt geleerd wat gevoelige en bijzondere persoonsgegevens zijn, hoe de gegevens veilig bewaard kunnen worden en wat er gedaan moet worden als de gegevens in handen vallen van partijen die geen toegang tot de gegevens mogen hebben. Het leerarrangement bestaat uit vier onderdelen. Het leerarrangement wordt per onderdeel toegelicht.

Educatieve game

Het kennisniveau van bescherming van informatie en privacy wordt getest met een educatieve game, in de vorm van triviant. Het spelen van de game is laagdrempelig en maakt het leren leuk. De game draagt bij aan het creëren van meer bewustwording over informatie en privacy.

Nulmeting

Bij het doorlopen van de nulmeting krijgen medewerkers inzicht in het huidige kennis- en vaardigheidsniveau. De medewerkers krijgen op basis van de resultaten een individueel opleidingsadvies, waarmee zij in de theoriemodule gericht aan de slag kunnen gaan.

Theorie

Medewerkers krijgen in de theoriemodule uitgebreide informatie over de verschillende facetten van de bescherming van informatie en privacy. De theoriemodule bestaat uit zes hoofdstukken met daarin theorie, uitlegvideo’s en oefenvragen. Tijdens de module wordt onder andere de omgang met persoonsgegevens behandeld, wat de risico’s zijn bij het gebruik van ICT en andere bedrijfsmiddelen en de plicht voor het melden van datalekken.

Toets

Door het maken van de toets wordt de daadwerkelijke kennis van de medewerker over de bescherming van informatie en privacy binnen de organisatie aangetoond. Er moet wel goed voorbereid worden op de toets, want deze kan maar één keer worden gemaakt!

Nieuwsgierig geworden?

Bent u benieuwd of het leerarrangement van Audittrail en Aegolius ook iets is voor uw organisatie? Bekijk dan de brochure van uw sector hieronder of doorloop de demo door op de button ‘Doe de demo’ te klikken.

Niet interessant voor nu?

Ga ons dan volgen, zodat u ons niet uit het oog verliest.

<div>Icons made by <a href="http://www.freepik.com" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="http://www.flaticon.com" title="Flaticon">www.flaticon.com</a> is licensed by <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/" title="Creative Commons BY 3.0" target="_blank">CC 3.0 BY</a></div> <div>Icons made by <a href="http://www.freepik.com" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="http://www.flaticon.com" title="Flaticon">www.flaticon.com</a> is licensed by <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/" title="Creative Commons BY 3.0" target="_blank">CC 3.0 BY</a></div> <div>Icons made by <a href="http://www.flaticon.com/authors/vectors-market" title="Vectors Market">Vectors Market</a> from <a href="http://www.flaticon.com" title="Flaticon">www.flaticon.com</a> is licensed by <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/" title="Creative Commons BY 3.0" target="_blank">CC 3.0 BY</a></div>

Interessant voor iemand anders?

Deel het leerarrangement van Audittrail en Aegolius met uw netwerk.

<div>Icons made by <a href="http://www.freepik.com" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="http://www.flaticon.com" title="Flaticon">www.flaticon.com</a> is licensed by <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/" title="Creative Commons BY 3.0" target="_blank">CC 3.0 BY</a></div> <div>Icons made by <a href="http://www.freepik.com" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="http://www.flaticon.com" title="Flaticon">www.flaticon.com</a> is licensed by <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/" title="Creative Commons BY 3.0" target="_blank">CC 3.0 BY</a></div> Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY Icons made by Chanut is Industries from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

Andere partners

Benieuwd met wie Audittrail verder samenwerkt? Bekijk hieronder de partners en wat we gezamenlijk aanbieden.

Partners van Audittrail - Mavim | Audittrail (2017)
Partners van Audittrail - Kjenning | Audittrail (2017)
Logo Phishingtest.nl
Samenwerking Mavim & Motion10 - Partners