Nieuw bij het team: Daan van den Driest & Matthias van der Kraats

Door januari 29, 2018Nieuws

Welkom Daan van den Driest en Matthias van der Kraats! Daan en Matthias zijn allebei bij ons aan de slag gegaan als Privacy Consultants. Daan en Matthias stellen zich graag aan u voor.

 

Nieuw bij het team: Daan van den Driest & Matthias van der Kraats | Audittrail

Daan van den Driest

Tijdens zijn studie Rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam dacht Daan er niet direct aan om zich te specialiseren in ICT en internetrecht totdat een hoogleraar hem inspireerde tijdens een oriëntatiemiddag. Zo heeft hij zich gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom (IE), ICT en internetrecht en daarmee zijn master Rechten behaald. Gedurende zijn studie heeft Daan zich vrijwillig ingezet bij de Rechtswinkel in Amsterdam. Daar hielp hij mensen die het minder breed hebben bij juridische vraagstukken. Vervolgens heeft hij een tijdje meegelopen bij Boekx Advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in intellectueel eigendom en onder andere over auteursrechten. Via Yacht is Daan aan de slag gegaan als Privacy Consultant en verwacht hij theorie en praktijk te kunnen combineren.

Daans vrije tijd

Op de momenten wanneer Daan niet werkt, sport Daan in de sportschool en beoefent hij balsporten waaronder hockey, golf en zijn favoriete sport: voetbal. Daarnaast gaat hij graag uit met zijn vriendin en reist hij het liefst de hele wereld over. Of het nu een warm land in Azië is of in de winter op de piste in de Alpen.

 

 

Matthias van der Kraats

Matthias, onze kersverse Privacy Consultant. Nadat hij zijn diploma voor Rechten had gehaald, is hij aan de slag gegaan bij TransIP. In twee jaar tijd heeft hij daar in z’n eentje de legal-kar getrokken. Daar heeft hij zich volledig ingelezen in de Wet bescherming persoonsgegevens en Algemene Verordening Gegevensbescherming. Vervolgens is hij zelfstandig de organisatie compliant gaan maken. Bewerkersovereenkomsten afsluiten met leveranciers, een procedure voor de meldplicht datalekken opgezet, het opstellen van de cookieverklaring en het privacy statement en het laten bewegen van medewerkers. Een heel brede en praktische baan; maar Matthias vond het tijd voor iets nieuws. Gelukkig biedt Audittrail precies waar Matthias naar zocht: een baan waarbij je klanten kunt helpen met je kennis. ‘’Er wordt gevraagd naar mijn expertise. Ik geef advies, en mensen kunnen daar ook écht iets mee. Dat vind ik heel leuk.’’ Bij Audittrail gaat Matthias organisaties helpen met hun privacy.

Matthias’ vrije tijd

Matthias vindt het leuk om, samen met zijn vriendin, in zijn appartement in Leiden op de bank te hangen en televisie te kijken. Programma’s als Masterchef, de Slimste Men, Per Seconde Wijzer en Netflix staan regelmatig aan. Verder vindt Matthias het leuk om (fantasy-)boeken te lezen, bordspellen te spelen, om met mooi weer te mountainbiken en om een biertje te nuttigen met vrienden.

 

In contact komen met Daan of Matthias?

Wilt u graag in contact komen met Daan van den Driest of Matthias van der Kraats? Dat kan door te mailen naar dvandendriest@of mvanderkraats@. Ook benieuwd naar de andere teamleden van Audittrail? Je leert ze kennen op deze pagina.

Up-to-date blijven? Meld u dan aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie