De processen van uw organisatie kunt u vergelijken met een fabriek waar alle raderen in elkaar haken en samenwerken om zo de juiste dienst of eindproduct te leveren. Van alle processen dient ieder apart processtap goed werk af te leveren. De raderen blijven continu in beweging en het kan dan op een gegeven moment gebeuren dat er ergens een radar hapert. De kwaliteit, ofwel Quality Assurance, die u wilt bieden kan dan niet geleverd worden en een onderdeel van alle processen wordt op dat moment niet optimaal beheerst. U wilt achterhalen in welk deel van de organisatie verbetering nodig is.

Uw organisatie ontwikkelt en verandert voortdurend en daarom dient u ook voortdurend de werking van de processen en de kwaliteit van die processen te beoordelen. Het is goed om daarbij de focus eerst te leggen op de processen die de diensten of producten moeten leveren. In hoeverre voldoen die processen van uw organisatie zich bijvoorbeeld aan de gestelde doelen en eisen? Wij kunnen u verder helpen bij het verkrijgen van de juiste inzichten in de kwaliteitsbeheersing van de processen, zodat u meer grip kunt krijgen op deze bedrijfsprocessen.

Wilt u weten in hoeverre de kwaliteit van de processen binnen uw organisatie functioneren? We begrijpen hoe belangrijk het is dat de onderlinge processen goed op elkaar aansluiten en de kwaliteit beheersbaar blijft. Bekijk hieronder per fase van de PDCA-cyclus (Plan, Do, Check, Act) waar we uw organisatie mee kunnen helpen.

Waar kunnen we uw organisatie bij ondersteunen?

Plan

Quick Scan

Met een Quick Scan verkrijgt de organisatie inzicht in haar huidige kwaliteitsniveau, en of ze dit niveau kan verhogen.

Volledige Nulmeting

Een uitgebreide versie van de Quick Scan. Met een diepgaande rapportage en uitgebreid stappenplan.

Risicoanalyse, Inventarisatie en Evaluatie

Inventarisatie en evaluatie van alle risico’s. Samen beoordelen we de risico’s die u loopt.

Do

Audit: inrichten en uitvoeren

Wij zetten wij graag een intern auditframework voor u op. De audits voeren we uit op basis van best practice modellen of uw eigen normenkader.

Applicatie Portfolio Management

Met Applicatie Portfolio Management (APM)  weet u wat u in huis heeft en welke systemen welke processen ondersteunen. Ook bent u bekend met overlappende functionaliteiten.

Act

Workshops & Kennissessies

Verschillende workshops en kennissessies om de kwaliteit van de processen te verbeteren. Voor alle lagen van de organisatie.

Check

Kwaliteit van IT

De dagelijkse bedrijfsvoering van organisaties kan niet meer zonder IT. Het hebben van IT-systemen zijn niet alleen gemakkelijk en efficiënt, maar dit gaat niet geheel zonder risico. Het is een enorme tegenslag wanneer de IT er even uit ligt. Dit veroorzaakt niet alleen financiële schade, maar gaat vaak ook gepaard met reputatieschade. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit van IT te checken door audits uit te laten voeren.

IT-audit

We kunnen diverse IT-audits uitvoeren. Ontdek of de kwaliteit van uw IT voldoet aan de prestatie van de huidige bedrijfsvoering.

Continuïteits- en Calamiteitenmanagement

Wat geldt voor IT-audit, geldt ook voor continuïteits- en calamiteitenmanagement.

Derde Partij Audit

Weet u hoe uw leverancier functioneert als het gaat om IT? Als onafhankelijke partij kunnen wij een derde partij audit uitvoeren bij uw leverancier.

Implementatieaudit

Stapt u over naar een ander systeem? Daar komt veel bij kijken. Audittrail kan u ondersteunen tijdens en na het implementeren van een nieuw (primair) systeem.

Kwaliteit van processen

Hoe goed lopen uw huidige processen en kloppen deze met de gestelde KPI’s? Het is belangrijk om de vooraf gedefinieerde doelen te behalen. Wat vindt u van de huidige kwaliteit en klopt dit met de governance? Iedere organisatie wil meer grip krijgen op zijn of haar processen.

Kwaliteit in Procesaudits

Een kwaliteitsaudit is een geschikt middel wanneer uw organisatie op zoek is naar meer efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsvoering. Ook wanneer u uw processen wil laten doorlichten.

Operational audit

Met een operational audit wordt naar de efficiëntie, effectiviteit en het functioneren van de bestuurlijke processen gekeken. Er wordt gekeken naar de huidige inrichting en aansturing van de systemen en hoe de richtlijnen  en procedures worden nageleefd.

Niet gevonden wat u zocht? Wellicht kunnen we u toch helpen of weten we een geschikte derde partij. Neem contact op voor vrijblijvende hulp!

Contact opnemen met Dennis en Paul

Weet u welke dienst uw organisatie nodig heeft? Neem contact op met Dennis en Paul. Zij zullen u begeleiden van koffie tot de start van de opdracht.

Wordt u liever geadviseerd over de beste keuze? Nodig Dennis en Paul dan uit voor een kopje koffie met advies! :-)

Velden met een * zijn verplicht.

Audittrial op de koffie