Security start vaak met een normenkader, bijvoorbeeld de ISO27001. Door de maatregelen van dit kader toe te passen bereikt u een algemene basisbeveiliging voor uw gehele organisatie. Maar is al uw informatie hiermee voldoende beschermd? Met passende beveiliging implementeert u precies die maatregelen die nodig zijn om uw informatie te beschermen. Elke organisatie is anders en daarom is passende beveiliging voor elke organisatie uniek.

IB is risicomanagement

Om te komen tot passende beveiliging is een het doen van een goede risicoanalyse essentieel. De mate waarop u beveiligingsmaatregelen toepast binnen uw organisatie is afhankelijk van de risico’s die u bereid bent te nemen. Maar hoe bepaalt u waar de grens ligt van uw risicobereidheid? En hoe komt u tot goed afgewogen risico’s? Laat ons u helpen met een gedegen risicoanalyse waarmee u vooruit kunt met passend beveiligen!

Passende bescherming scheelt in de belasting op de organisatie én in geld.

Risicoanalyse

Het uitvoeren van goede risicoanalyses met betrekking tot informatiebeveiliging vraagt om uitgebreide kennis van het onderwerp. Laat u daarom ondersteunen door onze security- en risk experts. Zij gaan samen met u om tafel om de securitykaders te bepalen. Door middel van interviews met procesverantwoordelijken halen we risico’s op en komen we tot een compleet en bruikbaar overzicht van de risico’s binnen processen, waarmee u verder kunt. Voordoen, samendoen, zelf doen is ons adagium. Natuurlijk dragen we onze kennis over risicoanalyse over en zorgen dat u aan het einde van het traject ook zelf in staat bent analyses uit te voeren op uw organisatie. Wel zo handig!

Voordelen Risicoanalyse

  • Risicoanalyse op procesniveau
  • Pragmatische rapportage;
  • Methode ook bruikbaar voor de toekomst (ook toepasbaar voor u?)

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.