Security start vaak met een normenkader. Door de maatregelen van dit kader toe te passen op de gehele organisatie bereikt u een algemene basisbeveiliging voor uw gehele organisatie. Maar is al uw informatie hiermee voldoende beschermd? Met passende beveiliging implementeert u precies die maatregelen die nodig zijn om uw informatie te beschermen. Elke organisatie is anders en daarom is passende beveiliging voor elke organisatie uniek.

Drie betrouwbaarheidseisen

Om te komen tot passende beveiliging is een classificatie van alle informatie die een organisatie rijk is essentieel. Het classificeren van informatie gebeurd aan de hand van drie betrouwbaarheidseisen: de beschikbaarheid (B), integriteit (I) en vertrouwelijkheid (V) van de informatie. Met het scoren van informatie op deze drie punten kunt u veel gerichter maatregelen kiezen die passen bij de behoefte van de organisatie, bijvoorbeeld door de (bijzondere) persoonsgegevens binnen uw organisatie af te schermen met een extra wachtwoord.

Passende bescherming scheelt in de belasting op de organisatie én in geld.

Classificatie van informatie

Het initieel classificeren van alle informatie binnen uw organisatie is een hele klus. Laat u daarom ondersteunen door onze security experts. Door middel van interviews inventariseren we de informatie die gebruikt wordt binnen processen en de systemen waarbinnen de informatie wordt opgeslagen en gebruikt. Door onze expertise te combineren met de praktijkkennis van de procesverantwoordelijken komen samen we tot een classificatie van informatie. Het resultaat is een handig en bruikbaar overzicht van alle BIV classificaties binnen uw organisatie. Een pragmatisch startpunt van uw passende beveiliging.

Voordelen

  • Inventarisatie van informatie en systemen;
  • Pragmatische rapportage;
  • Methode ook bruikbaar voor de toekomst (ook toepasbaar voor u?).

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.