Elke woningcorporatie heeft informatie in huis en een passende beveiliging van deze informatie is essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Speciaal voor woningcorporaties bestaat er een normenkader dat helpt bij het creëren van een informatieveilige organisatie, de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties (BIC).

Stapsgewijze implementatie van de BIC

We kunnen ons voorstellen dat het toepassen van de BIC nog steeds een uitdaging vormt. Laat ons u daarom helpen met het BIC-startpakket. Zo komen we snel tot een praktische invulling van informatiebeveiliging binnen uw corporatie.

We starten met een inventarisatie van de huidige stand van informatiebeveiliging aan de hand van een BIC framework. Waarschijnlijk zijn er -bewust of onbewust- al best veel zaken geregeld! Uiteraard nemen we hierbij ook alle beschikbare informatiebeveiligingsdocumentatie mee.

BIC Building Blocks

In 2019 sloegen Corponet en Audittrail de handen ineen om de BIC Building Blocks (BBB) samen te stellen. Een uitgebreid pakket van whitepapers en sjablonen verdeeld over zes hoofdstukken met als doel het implementeren van de BIC gemakkelijker te maken.

Uit het framework volgt een plan van aanpak om de BIC te implementeren, met de BBB als leidraad. Per hoofdstuk bieden we ondersteuning om u op weg te helpen zoals stukken tegenlezen of uitvoerende werkzaamheden op ons te nemen. Indien gewenst kunnen wij ook de projectleiding verzorgen.

Na een half jaar is uw informatiebeveiliging (IB) conform de BIC ingericht én heeft u een continue verbetercyclus opgezet zodat IB een manier van werken wordt in plaats van een eenmalig project.

Een jaar na start van het traject voeren we een IB-assessment uit waarmee we de mate van implementatie toetsen en indelen op volwassenheidsniveau. Op deze manier worden de resultaten van het implementatietraject inzichtelijk en weet u welke verbeterpunten u kunt uitvoeren om tot een volwassenheidsniveau te komen dat past bij uw organisatie.

Bic Builiding Blocks

Voordelen

  • Informatiebeveiliging conform BIC-baseline, aan de hand van BIC Building Blocks;
  • Samen aan de slag, ondersteuning op maat;
  • Pragmatische aanpak en passende invulling voor uw organisatie;
  • Gericht op continue verbetering.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.