Informatie is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van een organisatie. Toegankelijke en betrouwbare informatie is essentieel voor een organisatie die verantwoordelijk, aanspreekbaar, servicegericht, transparant opereert en proactief verantwoording aflegt aan klanten en toezichthouders en die met minimale middelen maximale resultaten behaalt.

De bescherming van waardevolle informatie is hetgeen waar het uiteindelijk om gaat. Hoe waardevoller de informatie is, hoe meer maatregelen er getroffen moeten worden.

Baseline Informatiebeveiliging

Om een goede borging van informatiebeveiliging te krijgen brengt Audittrail uw risico’s in kaart. Vervolgens kunt u de informatiebeveiliging verbeteren door deze risico’s aan te pakken, te verkleinen of te accepteren. Dit doen we aan de hand van een baseline.

De Baseline Informatiebeveiliging is een normenkader dat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de informatie bevordert. Onze specialisten hebben ervaring met diverse Baselines, waaronder de BIC, BIG, BIO, BIHO en de NEN7510. Deze zijn allemaal afgeleid van de NEN-ISO/IEC27001 en 27002. Een normenkader schenkt aandacht aan meerdere facetten van een organisatie, waaronder beleid, organisatie, personeel(bewustwording), beheer, beveiliging en naleving.

Kwaliteit borgen

Onze visie op een duurzaam en betrouwbaar informatiebeveiligingsbeleid begint vanuit drie betrouwbaarheidseisen.

Beschikbaarheid

Zorg dragen voor het beschikbaar zijn van informatie en informatie verwerkende bedrijfsmiddelen op de juiste tijd en plaats voor de gebruikers.

Integriteit

Beschermen van informatie tegen kennisname en mutatie door onbevoegden. Informatie is alleen toegankelijk voor degenen die hiertoe geautoriseerd zijn.

Vertrouwelijkheid

Waarborgen van de correctheid, volledigheid, tijdigheid en controleerbaarheid van informatie en informatieverwerking.

Producten & diensten Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging gaat verder dan alleen de apparaten met een stekker. Juist medewerkers spelen hierin een cruciale rol. Door de jaren heen hebben we ons aanbod van producten en diensten uitgebreid en bijgeschaafd, en zijn we trots op onze pragmatische service. We zijn een club enthousiastelingen met veel verstand van zaken. De perfecte combinatie? Wij denken van wel! Bekijk eens rustig onze producten en diensten catalogus en neem contact op voor een vrijblijvend kopje koffie.

Nulmeting informatiebeveiliging
Documentatieset
classificatie van informatie
risk analyse
voorbereiden audit
security audit
Eenmeting
compliance tooling
Managed Services
interim expertise
helpdesk privacy informatiebeveiliging

Recente artikelen over informatiebeveiliging

Interview met een ethical hacker

| Awareness, Informatiebeveiliging, Privacy | Geen reacties

Hackers worden steeds slimmer in het ontfutselen van informatie. Om uw organisatie te beschermen is het bewust en weerbaar maken van medewerkers belangrijk. Audittrail werkt al een aantal jaar samen…

FG, CISO of FG/CISO?

| Informatiebeveiliging, Privacy | Geen reacties

Vooral grotere organisaties of organisaties die bijzondere persoonsgegevens verwerken zijn verplicht een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben. Voor veel van deze organisaties geldt ook dat er serieus werk…

Informatiebeveiliging | Incidentenbeheer

| Informatiebeveiliging, Nieuws | Geen reacties

100% informatieveilig bestaat niet. Er kunnen nog zo veel protocollen worden opgesteld en beveiligingsmaatregelen worden toegepast, écht secure bent u helaas nooit. Van uw eigen (oud-) medewerkers tot concurrenten of…

Koffie?

Benieuwd naar onze producten en diensten op het gebied van informatiebeveiliging?
Neem dan contact op met Dennis, Jorrit of Ralph.

Zij vertellen u graag wat de service van Audittrail zo bijzonder maakt.
Het liefst met een lekker kopje koffie erbij. :-)

Velden met een * zijn verplicht.