Informatie is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van een organisatie. Toegankelijke en betrouwbare informatie is essentieel voor een organisatie die verantwoordelijk, aanspreekbaar, servicegericht, transparant opereert en proactief verantwoording aflegt aan klanten en toezichthouders en die met minimale middelen maximale resultaten behaalt.

De bescherming van waardevolle informatie is hetgeen waar het uiteindelijk om gaat. Hoe waardevoller de informatie is, hoe meer maatregelen er getroffen moeten worden.

Baseline Informatiebeveiliging

Om een goede borging van informatiebeveiliging te krijgen brengt Audittrail uw risico’s in kaart. Vervolgens kunt u de informatiebeveiliging verbeteren door deze risico’s aan te pakken, te verkleinen of te accepteren. Dit doen we aan de hand van een baseline.

De Baseline Informatiebeveiliging is een normenkader dat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de informatie bevordert. Onze specialisten hebben ervaring met diverse Baselines, waaronder de BIC, BIG, BIO, BIHO en de NEN7510. Deze zijn allemaal afgeleid van de NEN-ISO/IEC27001 en 27002. Een normenkader schenkt aandacht aan meerdere facetten van een organisatie, waaronder beleid, organisatie, personeel(bewustwording), beheer, beveiliging en naleving.

Kwaliteit borgen

Onze visie op een duurzaam en betrouwbaar informatiebeveiligingsbeleid begint vanuit drie betrouwbaarheidseisen.

Beschikbaarheid

Zorg dragen voor het beschikbaar zijn van informatie en informatie verwerkende bedrijfsmiddelen op de juiste tijd en plaats voor de gebruikers.

Integriteit

Waarborgen van de correctheid, volledigheid en controleerbaarheid van informatie en informatieverwerking.

Vertrouwelijkheid

Beschermen van informatie tegen kennisname en mutatie door onbevoegden. Informatie is alleen toegankelijk voor degenen die hiertoe geautoriseerd zijn.

Producten & diensten Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging gaat verder dan alleen de apparaten met een stekker. Juist medewerkers spelen hierin een cruciale rol. Door de jaren heen hebben we ons aanbod van producten en diensten uitgebreid en bijgeschaafd, en zijn we trots op onze pragmatische service. We zijn een club enthousiastelingen met veel verstand van zaken. De perfecte combinatie? Wij denken van wel! Bekijk eens rustig onze producten en diensten catalogus en neem contact op voor een vrijblijvend kopje koffie.

Whitepapers Informatiebeveiliging

Audittrail heeft een unieke methode ontwikkeld om uw informatiebeveiligingsprogramma in te richten. Wij verdeelden uw normenkader over zes hoofdstukken.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Voor elk hoofdstuk hebben wij een whitepaper geschreven met uitleg en aanvullende informatie.

Door uw contactgegevens in te vullen ontvangt u direct het whitepaper van uw keuze in de mail.

Beleid en Strategie

In dit whitepaper behandelen wij onder andere:

  • Classificatie van informatie
  • Risicobereidheid
  • ISMS

Risico’s en Impact

In dit whitepaper behandelen wij onder andere:

  • Classificatie van informatie
  • Standaard risicoprofiel
  • (strategische) risico analyse

Controle en Audit

In dit whitepaper behandelen wij onder andere:

  • Three lines of defense
  • Waarop gaat u auditen?
  • Auditplanning en kalender

Recente artikelen over informatiebeveiliging

Audittrail introduceert het BIC Startpakket

| Informatiebeveiliging, Nieuws, Privacy | Geen reacties

Corponet en Audittrail hebben het afgelopen jaar de handen ineengeslagen om woningcorporaties op weg te helpen met een praktische invulling van het BIC-normenkader voor informatiebeveiliging. Het resultaat is een pakket…

Informatiebeveiliging: Méér dan alleen persoonsgegevens!

| Informatiebeveiliging, Nieuws | Geen reacties

Sinds de inwerkingtreding van de AVG lijken veel organisaties informatiebeveiliging voornamelijk als het stukje ‘passend beveiligen’ uit de AVG te behandelen. Maar, informatiebeveiliging is zo veel meer en belangrijker dan…

Interview met een ethical hacker

| Awareness, Informatiebeveiliging, Privacy | Geen reacties

Hackers worden steeds slimmer in het ontfutselen van informatie. Om uw organisatie te beschermen is het bewust en weerbaar maken van medewerkers belangrijk. Audittrail werkt al een aantal jaar samen…

Koffie?

Benieuwd naar onze producten en diensten op het gebied van informatiebeveiliging?
Neem dan contact op met Paul, Jorrit of Ralph.

Zij vertellen u graag wat de service van Audittrail zo bijzonder maakt.
Het liefst met een lekker kopje koffie erbij. :-)

Velden met een * zijn verplicht.