Risicomanagement en compliance. Twee onderwerpen die veel organisaties bezighouden. Hoe blijf ik in control en kan ik sturen op risico’s? Aan welke wet- en regelgeving moet ik me houden en hoe zorg ik dat we aantoonbaar compliant zijn?

Vroeg of laat zult u ermee aan de slag moeten. Vanuit de verplichting van toezichthouders of omdat u de eigen organisatie strakker wilt sturen. Maar hoe begint u en hoe zorgt u dat het continu – maar niet storend – op de agenda blijft? Risk en compliance kunnen als aparte werkvelden worden benaderd, of in samenhang. Dat is misschien complex, maar niet onmogelijk. Zodra het proces en de ‘blauwe’ kaders zijn ingericht komt de volgende vraag op: hoe houd ik iedereen in de organisatie betrokken?

procesoptimalisatie

Expertise dichtbij

‘Voordoen, samendoen, zelf doen’, dat is ons adagium. We begrijpen heel goed dat starten met risicomanagement en compliance ingewikkeld is en om expertise vraagt. Daarom bieden wij ondersteuning op alle niveaus. Onze gekwalificeerde experts helpen uw organisatie vooruit. Zij helpen bij de inrichting van een risicomanagement of compliance model of functioneren als tijdelijke risico- of compliance officer. Zo worden deze onderwerpen in uw organisatie geborgd.

Wij ondersteunen u zoals u van ons gewend bent: pragmatisch, afgestemd op uw behoefte en in gewone mensentaal. Hierbij vinden we het belangrijk onze kennis duurzaam over te dragen aan uw organisatie, zodat u uiteindelijk zelf uw programma kunt onderhouden.

Verschillende expertises, afgestemd op uw behoefte

Risicomanagement en compliance zijn verschillende vakgebieden, maar enorm met elkaar verbonden. Vaak zien we deze dan ook in één functie gebundeld. Wij bieden dan ook de verschillende expertises om uw organisatie zo goed mogelijk te ondersteunen: Risicomanager, compliance officer en de risico- en compliance officer. Op de volgende pagina zijn de kenmerken per expertise uiteengezet.

Voordelen

  • Expertise afgestemd op uw behoefte;
  • Gekwalificeerd en met kennis van uw branche;
  • Pragmatisch en begrijpelijk;
  • Risico en compliance ontzorgd.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.