Processen zijn overal en alles is een proces. Van het strikken van schoenveters (de ene over de andere, en dan…), tot het meest kritieke bedrijfsproces. Vooral de kritieke bedrijfsprocessen wilt u optimaal inrichten. Daarbij wilt u uw bedrijfsprocessen consistent en met elkaar in samenhang organiseren en het liefst ook vastleggen. Niet om het vastleggen op zich, maar om de processen repeteerbaar te maken en met een consistente kwaliteit. Lagere kosten en voorspelbare uitkomsten die in lijn zijn met de doelstellingen. Een utopie? Volgens ons niet. Dit noemen wij procesoptimalisatie.

procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie volgens Audittrail

Procesoptimalisatie begint voor ons met het bepalen van het doel en de samenhang. Dat doen we graag volgens het bewezen procesoptimalisatie INK-model. Dat geeft structuur en zorgt ervoor dat u niet alleen vastlegt om het vastleggen. Daarna gaan we de processen vastleggen. Dit doen we riskbased. Oftewel: we prioriteren eerst. Welke processen leggen we vast, welke processen als eerste en welke komen later? Zo werken we in duidelijk afgebakende stukken. Bij het vastleggen letten we op de belangrijke conventies. Er is een duidelijk verschil tussen proces, procedure en werkinstructie. Van niet elke processtap wilt u een werkinstructie hebben. En van sommigen wel!

Tijd voor optimalisatie!

Zijn de processen al vastgelegd? Dan kunnen we een optimalisatieslag uitvoeren. Wij werken vanuit de compliance gedachte. U voert de processen uit met een bepaalde gedachte, een doel. Dat doel ligt vast in de organisatievisie en meerjarenplan. Van ieder proces bekijken we of het doel ook écht gehaald wordt met de procesinrichting. Daarnaast zetten we het KAD+ model in om te zorgen dat de controls op de juiste plaatsen in het proces geborgd zijn en worden. Ook is het mogelijk procesoptimalisatie uit te voeren middels procesmining. Onze collega’s brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden. Moeilijk maken we het niet; leuk wel! Daarnaast kunnen we tijdens de procesoptimalisatie direct de verbinding maken met het interne audit raamwerk. Zo sluiten procesmanagement en control direct op elkaar aan! Als de processen zijn geoptimaliseerd, dragen we onze kennis graag over. Is er een gebrek aan tijd en capaciteit? Dan kan een Audittrail-collega uitkomst bieden als (interim) procesmanager.

Voordelen Procesoptimalisatie

  • Effectieve en integrale beheersing;
  • Effectievere en efficiëntere processen;
  • Verhoogde compliance en control;
  • Heldere aanpak;
  • Koppeling mogelijk met auditframework.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.