Elke organisatie heeft graag alle risico’s in kaart om hier adequaat op te kunnen sturen. Niemand wil voor vervelende verrassingen komen te staan. In veel organisaties wordt er al aan risicomanagement gedaan, maar vaak blijft dit beperkt tot silo’s en losse initiatieven. Weinig overzicht, geen koppeling met beleid en strategie en duidelijk niveauverschil tussen afdelingen. Daarbij wordt risicomanagement als moeilijk en moeizaam ervaren. De Audittrail aanpak maakt het makkelijk te begrijpen en goed in te richten!

procesoptimalisatie

De werking van risicomanagement

Een goed werkend systeem van risicomanagement is essentieel voor de organisatie en haar toekomst. Het is de basis voor een gedegen business continuity strategie. Als de doelstellingen en risicobereidheid bekend zijn, is het belangrijk iedere collega risicobewust te maken. Niet omdat u dan “aan risicomanagement doet”, maar juist omdat u als MT of directie de kar dan niet meer alleen hoeft te trekken. Geen ellenlange vergaderingen en rapportages, maar efficiënt en effectief.

Inrichten risicomanagement

Risicomanagement inrichten is geen sinecure. U wilt collega’s mee krijgen en het een onderdeel maken van het dagelijks werk. De ene afdeling is verder dan de andere. Daarbij wilt u niet alleen top-down sturen, maar het liefst ook de signalen uit de dagelijkse operatie van invloed laten zijn.

De ervaren risicomanagers van Audittrail kennen het klappen van de zweep. Voordoen, samen doen, zelf doen zit ons in het bloed. Net als  risicomanagement. Wij vinden het een leuk vak en praten er graag over (en dan niet in moeilijke termen). Vanuit strategische risicosessies inventariseren wij huidige processen en de volwassenheid van de organisatie op gebied van risicomanagement. Daarop bepalen we samen de aanpak en voeren die uit. Het resultaat: een werkend, effectief en efficiënt risicomanagementproces.

Een onbewust risicobewuste organisatie. Duidelijke rapportages en zonder veel tijd aan risicomanagement kwijt te zijn. In onze aanpak communiceren we veel met alle stakeholders: managers, teamleiders en medewerkers. Zo krijgen wij risicomanagement aan het werk. Als risicomanagement is ingericht, dragen we onze kennis graag over. Is er een gebrek aan tijd en/of capaciteit? Dan kan een Audittrail-collega uitkomst bieden als interim risicomanager.

Voordelen

  • Risicoanalyse vertaald van strategisch naar operationeel;
  • Heldere aanpak en proces;
  • Pragmatische en heldere rapportages;
  • Overgedragen kennis en opgeleide collega’s.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.