Governance, Risk & Compliance (GRC) zijn drie essentiële onderdelen van uw organisatie. Samen worden ze ook wel de sturing en beheersing van de organisatie genoemd.

In control?

Elk van deze onderdelen dragen bij aan het in control zijn over de organisatie door compliant te zijn aan interne en externe wet- en regelgeving en inzicht hebben in de risico’s.

Audittrail krijgt vaak vragen die te maken hebben met deze onderwerpen. Vanuit de gedachte dat je belangrijke onderwerpen zo efficiënt en effectief mogelijk moet oppakken bieden wij onze hulp over de drie disciplines.

procesoptimalisatie

Governance

Governance gaat over het in kaart brengen van uw interne en externe bedrijfsprocessen en zorgen dat dit in lijn is met zowel interne als externe wet- en regelgeving.

Door uw governance-structuur goed in te richten zorgt u dat het bestuur uw beleidsdoelstellingen efficiënt en effectief kan realiseren terwijl de samenhang en transparantie gewaarborgd blijft.

De belofte die je als organisatie doet.

Risk

Het is belangrijk alle risico’s voor uw organisatie inzichtelijk te hebben, zodat u weet waar de grootste gevaren liggen en aan de hand daarvan kunt prioriteren.

Risicomanagement versterkt de weerbaarheid, het vertrouwen en de reputatie van de organisatie. Het is een middel om op effectieve en efficiënte manier de organisatiedoelstellingen te behalen.

Zie hier ook de link met governance, en waarom wij GRC gezamenlijk aanpakken.

Compliance

Compliance gaat, simpel gezegd, over het voldoen aan interne en externe wet- en regelgeving. Heeft uw branche een bepaald normenkader waar u als organisatie graag aan wilt voldoen? Dan bent u bezig met compliance.

Door toezicht te houden, volledig te zijn in uw uitvoering, maatregelen tijdig uit te voeren en de juiste vastlegging van bewijs zorgt u ervoor dat u compliant wordt, bent, en blijft. Wanneer u in control bent komt u niet voor verrassingen te staan. Dus, doen wat je beloofd hebt.

Producten & diensten GRC

Ook op het gebied van Governance, Risk en Compliance helpt Audittrail organisaties om zo goed mogelijk te functioneren. Bekijk eens rustig onze producten en diensten catalogus en neem contact op voor een vrijblijvend kopje koffie.

Recente artikelen rondom het thema GRC

Hoe veilig zijn videoconferincingtools?

| Audit, Awareness, GRC, Informatiebeveiliging, Nieuws, Privacy, Procesmanagement, Riskmanagement | Geen reacties

Het RIVM roept werkgevers op hun medewerkers zoveel als mogelijk thuis te laten werken. Om toch de contacten met collega’s, klanten en partners te onderhouden, wordt er massaal gebruikt gemaakt…

Risicomanagement | Hoe geef ik dat vorm?

| Audit, Awareness, GRC, Informatiebeveiliging, Nieuws, Privacy, Procesmanagement, Riskmanagement | Geen reacties

In de huidige wereld waarin wij ons bevinden heeft elke organisatie te maken met risico’s. Risicomanagement is noodzakelijker dan ooit tevoren. Ondanks dat zijn er verschillende organisaties die dit nog…

Thuiswerken | Tips voor organisaties

| Audit, Awareness, GRC, Informatiebeveiliging, Nieuws, Privacy, Procesmanagement, Riskmanagement | Geen reacties

Inmiddels is heel Nederland al een aantal weken aan het thuiswerken. Sommige organisaties hebben de overstap heel gemakkelijk gemaakt, andere organisaties hebben wat meer moeilijkheden ervaren met de digitale transformatie….

Koffie?

Meer weten over Governance, Risk & Compliance(GRC), hoe uw organisatie daar beter van wordt en wat Audittrail voor u kan betekenen?

Vul onderstaand formulier in en Paul, Jorrit of Ralph neemt dan snel contact met u op. Zij komen graag bij u langs voor een kopje koffie met advies!

Velden met een * zijn verplicht.