Governance, Risk & Compliance (GRC) zijn drie essentiële onderdelen van uw organisatie. Samen worden ze ook wel de sturing en beheersing van de organisatie genoemd.

In control?

Elk van deze onderdelen dragen bij aan het in control zijn over de organisatie door compliant te zijn aan interne en externe wet- en regelgeving en inzicht hebben in de risico’s.

Audittrail krijgt vaak vragen die te maken hebben met deze onderwerpen. Vanuit de gedachte dat je belangrijke onderwerpen zo efficiënt en effectief mogelijk moet oppakken bieden wij onze hulp over de drie disciplines.

procesoptimalisatie

Governance

Governance gaat over het in kaart brengen van uw interne en externe bedrijfsprocessen en zorgen dat dit in lijn is met zowel interne als externe wet- en regelgeving.

Door uw governance-structuur goed in te richten zorgt u dat het bestuur uw beleidsdoelstellingen efficiënt en effectief kan realiseren terwijl de samenhang en transparantie gewaarborgd blijft.

De belofte die je als organisatie doet.

Risk

Het is belangrijk alle risico’s voor uw organisatie inzichtelijk te hebben, zodat u weet waar de grootste gevaren liggen en aan de hand daarvan kunt prioriteren.

Risicomanagement versterkt de weerbaarheid, het vertrouwen en de reputatie van de organisatie. Het is een middel om op effectieve en efficiënte manier de organisatiedoelstellingen te behalen.

Zie hier ook de link met governance, en waarom wij GRC gezamenlijk aanpakken.

Compliance

Compliance gaat, simpel gezegd, over het voldoen aan interne en externe wet- en regelgeving. Heeft uw branche een bepaald normenkader waar u als organisatie graag aan wilt voldoen? Dan bent u bezig met compliance.

Door toezicht te houden, volledig te zijn in uw uitvoering, maatregelen tijdig uit te voeren en de juiste vastlegging van bewijs zorgt u ervoor dat u compliant wordt, bent, en blijft. Wanneer u in control bent komt u niet voor verrassingen te staan. Dus, doen wat je beloofd hebt.

Producten & diensten GRC

Ook op het gebied van Governance, Risk en Compliance helpt Audittrail organisaties om zo goed mogelijk te functioneren. Bekijk eens rustig onze producten en diensten catalogus en neem contact op voor een vrijblijvend kopje koffie.

Recente artikelen rondom het thema GRC

Het verwerkingsregister: ingevuld en dan?

| Nieuws, Privacy, Procesmanagement | Geen reacties

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verplicht organisaties om verantwoording af te leggen over hoe zij met persoonsgegevens omgaan. Zo moeten ze precies registreren waar en waarom de gegevens verwerkt worden….

Laten we het hebben over informatiebeveiliging!

| Informatiebeveiliging, Nieuws, Privacy, Riskmanagement | Geen reacties

Het is 25 mei 2019, en dus hoog tijd om het te hebben over informatiebeveiliging. Alle persoonsgegevens zijn in kaart gebracht, we zijn transparant over onze verwerkingsactiviteiten en ons privacybeleid…

Het Privacyprogramma | Help, een datalek!

| Awareness, Informatiebeveiliging, Nieuws, Privacy, Riskmanagement | Geen reacties

Een datalek kan serieuze gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de ruim 10.000 medische dossiers van een Nederlandse zorginstelling die eenvoudig werden gehackt en konden worden ingezien. Een internationaal taxibedrijf werd…

Koffie?

Meer weten over Governance, Risk & Compliance(GRC), hoe uw organisatie daar beter van wordt en wat Audittrail voor u kan betekenen?

Vul onderstaand formulier in en Paul, Jorrit of Ralph neemt dan snel contact met u op. Zij komen graag bij u langs voor een kopje koffie met advies!

Velden met een * zijn verplicht.