We merken dat steeds meer organisaties zich met Governance, Risk en Compliance bezighouden. Een goede ontwikkeling! We merken o.a. door de nieuwe privacywetgeving dat organisaties steeds meer waarde hechten aan de principes van ‘good governance’. Organisaties begrijpen dat het inzicht hebben in en het naleven van interne en externe wet- en regelgeving een must is. Risico’s komen gelijk om de hoek kijken: Welke risico’s hangen hieraan? En welke risico’s pak je als eerst op?

Een goede toepassing van Governance, Risk en Compliance is essentieel voor een sterke bedrijfsvoering. Is uw organisatie in control? Onze consultants hebben de kennis én ervaring waarmee zij met een helikopterview de bedrijfsvoering van uw organisatie kunnen waarnemen en erover kunnen adviseren. Dit doen ze over GRC, maar ook over Governance, Risk en Compliance apart. Bij elke dienst staat aangegeven welke discipline(s) het betreft.

Heeft uw organisatie nog geen stabiele Governance, Risk en/of Compliance? Wij kunnen helpen met het opzetten van GRC. Of heeft uw organisatie juist een stabiele basis en wilt u een audit hierop laten uitvoeren? Dat is uiteraard geen probleem! Hieronder vindt u onze diensten, verdeeld in de fases van de PDCA: Plan, Do, Check en Act. In welke fase zit uw organisatie nu op het gebied van GRC?

Waar kunnen we kunnen we uw organisatie bij ondersteunen?

Plan

Quick Scan  ⒼⓇⒸ

Met een Quick Scan verkrijgt de organisatie inzicht in haar huidige niveau, en of ze dit niveau kan verhogen.

Nulmeting  ⒼⓇⒸ

Krijg inzicht in de IST en werk toe naar de SOLL van uw organisatie.

Opstellen GRC-framework  ⒼⓇⒸ

Houd de GRC overzichtelijk met een door Audittrail gebouwd én ingevuld framework.

Risicoanalyse, Inventarisatie Evaluatie  Ⓡ

Inventarisatie en evaluatie van alle risico’s. Samen beoordelen we de risico’s die uw organisatie loopt.

Do

Inrichten van de GRC  ⒼⓇⒸ

Audittrail kan de GRC compleet bij uw organisatie inrichten. Denk hierbij o.a. aan het schrijven van beleid, een GAP-analyse en het verweven van de GRC in de bedrijfsstructuur.

Procesmanagement  Ⓖ

Processen maken uw bedrijfsvoering. Maar hoe goed is uw procesmanagement? Audittrail kan u helpen met het optimaliseren van uw processen.

Ondersteuning in doorvoeren veranderingen GRC  ⒼⓇⒸ

Zijn er veranderingen in de GRC? Audittrail helpt met het overbrengen van de noodzakelijkheid van veranderingen in de bedrijfsvoering en helpt met het uitvoeren ervan.

Risk en/of Compliance Officer  ⓇⒸ

Heeft u iemand nodig die zich bezighoudt met Risk of Compliance? Onze Audittrailers hebben veel (actuele) kennis en hebben een goede helikopterview.

Act

Praktische, interactieve kennissessies  ⒼⓇⒸ

Verschillende sessies om de verbeteringen te borgen.
Voor alle lagen van de organisatie.

Check

Audits  ⒼⓇⒸ

Audittrail kan audits uitvoeren op zowel het gehele GRC-proces, als op onderdelen uit de gehele bedrijfsvoering. Waar heeft uw organisatie behoefte aan?

Van check naar act

Niet gevonden wat u zocht? Wellicht kunnen we u toch helpen of weten we een geschikte derde partij. Neem contact op voor vrijblijvende hulp!

Contact opnemen met Dennis en Paul

Weet u welke dienst uw organisatie nodig heeft? Neem contact op met Dennis en Paul. Zij zullen u begeleiden van koffie tot de start van de opdracht.

Wordt u liever geadviseerd over de beste keuze? Nodig Dennis en Paul dan uit voor een kopje koffie met advies! :-)

Velden met een * zijn verplicht.