De meeste datalekken komen tot stand door (on)bewuste fouten van medewerkers. Denk aan het klikken op een link in een phishingmail of het verliezen van een USB-stick met vertrouwelijke informatie. Om medewerkers te leren hoe ze de persoonsgegevens van klanten zo goed mogelijk kunnen beveiligen, hebben Audittrail en Aegolius een e-learning privacy ontwikkeld.

Met de privacy-module ‘Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens binnen organisaties’ maken medewerkers kennis met de privacywetgeving. Via de e-learning kunnen zij gemakkelijk informatie winnen en op een ongedwongen manier hun kennis testen. De medewerkers leren alles over persoonsgegevens, hoe ze deze veilig kunnen bewaren en wat er gedaan moet worden wanneer gegevens uitlekken. Het vergroten van het bewustzijn over privacy bij de medewerkers zorgt ervoor dat er veiliger wordt gewerkt met persoonsgegevens. Met deze kennis verbetering kunt u uw klanten beter van dienst zijn en verkleint u de kans op een datalek.

Wie heeft de e-learning voor privacy gemaakt?

Aegolius is een aanbieder van online leermodules. Om de informatie in de privacymodule te professionaliseren, schakelden zij de hulp in van Audittrail. Suzanne van Middelkoop en Rani Honcoop hebben hard gewerkt aan het volledig en perfect maken van de e-learning voor privacy.

Wat staat erin?

De privacymodule bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De bescherming van privacy;
  • Wat zijn persoonsgegevens;
  • Betrokkenheid;
  • Vuistregels Wet bescherming persoonsgegevens;
  • Bijzondere persoonsgegevens registreren;
  • Risico’s bij gebruik van ICT en bedrijfsmiddelen;
  • Meldplicht datalekken;
  • Verstrekking van persoonsgegevens aan derden.

Meer vragen? Neem contact met ons op.

Probeer de e-learning privacy uit!

Ontdek nu of de e-learning privacy iets is voor uw organisatie! U kunt vrijblijvend een demo aanvragen via onderstaand contactformulier. Als u een andere vraag hebt over de privacy-module, kunt u deze ook via het formulier stellen.

 

Velden met een * zijn verplicht