De meeste datalekken komen tot stand door (on)bewuste fouten van medewerkers. Denk aan het klikken op een link in een phishingmail of het verliezen van een USB-stick met vertrouwelijke informatie. Om medewerkers te leren hoe ze de persoonsgegevens van klanten zo goed mogelijk kunnen beveiligen, hebben Audittrail en Aegolius een e-learning privacy ontwikkeld.

Met de privacy-module ‘Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens binnen organisaties’ maken medewerkers kennis met de privacywetgeving. De medewerkers leren alles over persoonsgegevens, hoe ze deze veilig kunnen bewaren en wat er gedaan moet worden wanneer gegevens uitlekken. Met een licentie voor de module kunnen alle medewerkers van een organisatie onbeperkt gebruikmaken van de privacy-module.

 

Verminder kans op datalek met e-learning privacy | AudittrailBeter beschermde persoonsgegevens

‘Datalekken ontstaan vaak door vergissingen’, dat stelt het Nationaal Cyber Security Centrum. Medewerkers weten niet wat de veiligheid van persoonsgegevens verslechtert of verbetert. Wanneer ze de e-learning privacy hebben afgerond, zal voor hen duidelijk zijn hoe de veiligheid van persoonsgegevens bevorderd kan worden. Vergissingen zullen in mindere mate voorkomen, wat de kans op een datalek aanzienlijk vermindert. En dat is maar beter ook, want een datalek kan een grote, negatieve impact hebben op de levens van de klanten. Daarbij kan het niet juist melden van het datalek de organisatie een boete opleveren. Deze boete kan oplopen tot 820.000 euro of 10 %  van de jaarlijkse omzet.

 

Probeer de e-learning privacy uit!

Ontdek nu of de e-learning privacy iets is voor uw organisatie! U kunt vrijblijvend een demo aanvragen via onderstaand contactformulier. Als u een andere vraag hebt over de privacy-module, kunt u deze ook via het formulier stellen.

 

Up-to-date blijven? Meld u dan aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie