Audittrail op CorporatiePlein 2016: “Uitdagingen corporaties oplossen met gepast advies”

Corporaties blijven zich continu innoveren op het gebied van ICT. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden die het werk gemakkelijker maken, maar ook uitdagingen met zich mee brengen  op het gebied van privacy, informatiebeveiliging en compliance. Security en privacyspecialist Audittrail wil dan ook op CorporatiePlein 2016 hierover in gesprek gaan met bezoekers. Corporaties kunnen hun uitdagingen bij Audittrail voorleggen en krijgen ter plekke handvatten aangereikt. Jorrit van de Walle: “Corporaties zullen moeten innoveren in hun informatiebeveiliging om grote incidenten als het lekken van persoonsgegevens te voorkomen.”

CorporatiePlein 2016 | Audittrail

Volgens Jorrit zijn er drie belangrijke ontwikkelingen in de corporatiesector voor wat betreft bedrijfsvoering en ICT: “De wens naar een grotere bewustwording en compliancy aan de wet- en regelgeving, de vernieuwing van het applicatielandschap met daarbij de toename van het aantal koppelingen tussen systemen onderling en de toegenomen afhankelijkheid van informatie bij corporaties.”

 

Ondersteuning

Het bedrijf uit Leiderdorp speelt hierop in met diensten op het gebied van privacy, informatiebeveiliging, governance & compliance en IT-risk. “Corporaties die hun ICT-landschap vernieuwen en verder integreren kunnen wij ondersteunen met onze IT-audits, IT-risk aanpak en informatiebeveiligingsdiensten. Met het helpen bij het vergroten van bewustwording en compliancy aan de privacywetgeving hebben wij veel ervaring. Wij ondersteunen corporaties bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de risico’s en de veranderingen in wet- en regelgeving. Daarbij bieden wij een praktische aanpak om te zorgen dat de corporatie compliant blijft met wetgeving.”

“Onze onderzoeken zijn compleet en onze adviezen en ondersteuning zijn grondig, maar wel pragmatisch. Wij vinden het belangrijk dat iedereen onze adviezen kan begrijpen. Daarnaast vinden we kennisoverdracht erg belangrijk, waardoor we ervoor zorgen dat een corporatie zelfstandig verder kan. Voor organisaties die zelf al veel gedaan hebben, en af en toe een vraag hebben op het gebied van informatiebeveiliging of privacy, hebben wij de Audittrail Helpdesk in het leven geroepen. Met een eenvoudig abonnement kunnen corporaties op basis van fair use vragen bij ons kwijt of kunnen ze ruggespraak bij ons houden over complexe cassussen.”

 

Kennisdeling

Bezoekers van CorporatiePlein kunnen volgens Jorrit oprechte interesse en kennisdeling verwachten op de stand van Audittrail. “We staan op CorporatiePlein om te luisteren naar de uitdagingen die medewerkers tegen komen bij hun corporatie. Met onze ervaring in de sector kunnen wij gepast adviseren wat de corporatie het beste kan doen om verder te komen.”

Daarnaast houdt Audittrail op 22 september drie sessies waarin het vooraf kennis deelt. “Actuele privacyonderwerpen worden hier om 11:00, 12:00 en 13:00 uur besproken. Zo is de kennis van geïnteresseerden, privacy- en security verantwoordelijken na het verlaten van onze stand weer up-to-date.”

 

Audittrail is op CorporatiePlein 2016 te vinden op stand 28.

Aanmelden kan op CorporatiePlein.nl

Up-to-date blijven? Meld u dan aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie