Voorbereid op de privacywetgeving met AVG-workshops van experts!

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Over acht maanden is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. Dit betekent dat organisaties aan meer regels moeten voldoen dan bij de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Daarbij geldt...
Lees meer

Cyberverzekering: wat is het en wat heeft u eraan?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, IT, Onderwijsinstelling, Privacy, Riskmanagement, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Er verschijnen steeds meer cyberverzekeringen op de markt. Het klinkt zeer interessant. Maar wat dekt een cyberverzekering en wat omvat het nou eigenlijk? Zulk soort vragen ontvingen wij veel van...
Lees meer

Pre-employment screening: mag dat? En waar moet ik als werkgever aan voldoen?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Steeds meer sollicitanten en werknemers krijgen te maken met een screening door de (potentiële) werkgever. Personen die solliciteren naar een functie bevinden zich in een kwetsbare positie; zij zijn afhankelijk...
Lees meer

Zo bepaalt de Autoriteit Persoonsgegevens de hoogte van de boete (bij het niet naleven van de AVG)

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Één reactie
Organisaties dienen zich te houden aan de privacywetgeving. Voor nu is dat nog de Wet bescherming persoonsgegevens, maar die wordt in mei 2018 vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)....
Lees meer

Zo past u de privacy-thema’s van de Autoriteit Persoonsgegevens toe op uw organisatie

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) publiceerde afgelopen week haar belangrijkste thema's van 2017. Deze thema's zijn de nieuwe Europese privacywetgeving (1), profilering (2), bijzondere persoonsgegevens (3) en beveiliging van persoonsgegevens (4)...
Lees meer

Even een opfrisser: bent u al privacycompliant anno 2016?

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Het jaar 2016 gaat de geschiedenis in als het jaar van de privacy. Niet alleen werd de Wet bescherming persoonsgegevens aangescherpt, ook werd de Europese privacywetgeving (de Algemene Verordening Gegevensbescherming)...
Lees meer

De boetes van Autoriteit Persoonsgegevens komen eraan

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Sinds 1 januari 2016 heeft de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de macht gekregen om organisaties te beboeten wanneer zij de privacy van hun klanten niet voldoende waarborgen. De boete die...
Lees meer

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Cybersecurity!

Door | Datacenter of hostingpartij, Decentrale overheid, Energieonderneming, Gemeente, Informatiebeveiliging, Onderwijsinstelling, Privacy, Softwareontwikkelaar, Woningcorporatie, Zorginstelling | Geen reacties
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) rapporteert jaarlijks over de cybersecurity in Nederland. Het rapport biedt inzicht in de belangen, dreigingen en weerbaarheid en daarmee samenhangende ontwikkelingen op het gebied van...
Lees meer