USB sticks worden in het kader van informatieveilig werken al een tijd niet meer geaccepteerd, maar toch worden ze in de praktijk nog veel gebruikt. Dankzij andere apparatuur die gebruik maken van USB-aansluitingen zijn de meeste poorten weer open gezet. Ook is er vaak geen andere manier om snel en simpel grote bestanden onderling te delen. Dus, dan maar de USB stick. Iedereen heeft er één in de tas of in de bureaula. Maar wat staat er op? En kunt u garanderen dat het echt uw USB-stick is? Door een USB-test leren medewerkers de risico’s van het gebruik van USB sticks en ontdekken ze hun eigen kwetsbaarheid.

Awareness usb-test

Nieuwsgierig geworden?

Een geïnfecteerde USB stick is door hackers eenvoudig neergelegd. Door het inpluggen van zo’n stick kan er eenvoudig een gat in de beveiliging worden gemaakt of kan er ransomware of een ander virus op het netwerk terecht komen. Meestal spelen de hackers in op de behoefte aan een stick (handig, toch?) of op nieuwsgierigheid van mensen. Hiervoor geven ze het programma op de stick een aansprekende naam.

Onze aanpak

Een USB-test is een goede manier om te testen of de medewerkers de gevaren van onbekende USB-sticks inzien. Wij verspreiden 10 USB-sticks in de organisatie met daarop enkele ‘geïnfecteerde’ bestanden. Met behulp daarvan krijgen wij inzicht in het gedrag en daarmee het bewustzijn van de medewerkers. De USB-sticks kunnen meerdere malen worden ingezet, gedurende een vastgestelde periode. Daarna rapporteren we onze resultaten op locatie.

Voordelen USB-test

  • Simulatie van een aanval via USB
  • Ultieme test van weerbaarheid en bewustzijn van medewerkers.
  • Test van incident response
  • Grote bijdrage aan awareness programma en verbetering van interne procedures
  • Gericht actieplan met verbetervoorstellen

Meer weten?

Wilt u meer informatie of eens in gesprek met ons over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 071-7471717 om met een van onze consultants te spreken.