Awareness, het bewustmaken van medewerkers, is een belangrijk onderdeel van het informatiebeveiligingsbeleid. Het juist beveiligen van informatie is enorm belangrijk. Door de invoering van de AVG, maar zeker ook door de recente groei van cybercriminaliteit. Er gaat geen week voorbij zonder bericht over een grote hack, ransomware of ander soort datalek.

Een van de zwakste schakels in de informatiebeveiliging is, u raadt het al, de mens. Wij nieuwsgierige wezens klikken maar al te graag op links in phishingmails of downloaden een dubieus bestand van een semi-bekende afzender. Zo ook uw collega’s. Goede informatiebeveiliging is gebaseerd op drie kernwaarden: beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Awareness usb-test

Beschikbaarheid

Het zorg dragen voor het beschikbaar zijn van informatie en informatie verwerkende bedrijfsmiddelen op de juiste tijd en plaats voor de gebruikers.

Integriteit

Het waarborgen van de correctheid, volledigheid en controleerbaarheid van informatie en informatieverwerking.

Vertrouwelijkheid

Het beschermen van informatie tegen kennisname en mutatie door onbevoegden. Informatie is alleen toegankelijk voor degenen die hiertoe geautoriseerd zijn

U merkt dat deze kernwaarden alle drie ook verband houden met privacy. Door uw medewerkers bewust te maken van de regels, risico’s en maatregelen rondom privacy en informatiebeveiliging verlaagd u risico’s significant. Audittrail heeft daarom diverse Awarenesstrajecten ontwikkeld, inzetbaar in organisaties van diverse grootte en van verschillende niveau’s op het gebied van privacy en informatiebeveiliging.

Producten & diensten Awareness

Het bewust maken én houden van medewerkers is van onschatbare waarde voor elke organisatie. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Is één training voldoende, of maak je met een phishingtest ook genoeg terreinwinst? Het antwoord verschilt per organisatie. Door de jaren heen hebben we ons aanbod van producten en diensten uitgebreid en bijgeschaafd, en zijn we trots op onze pragmatische service. Bekijk eens rustig onze producten en diensten catalogus en neem contact op voor een vrijblijvend kopje koffie.

Koffie?

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw collega’s bewuster te maken van informatiebeveiliging en privacy?

Wanneer u onderstaand contactformulier invult neemt Paul, Jorrit of Ralph contact met u op.

We hopen dat u net zo van koffie houdt als zij! :-)

(Velden met een * zijn verplicht)


    Wat leuk dat u ons uitnodigt voor een kopje koffie!
    Kunt u ons vertellen wat u van ons verwacht tijdens het gesprek?