Het juist beveiligen van informatie is enorm belangrijk. Door de invoering van de AVG, maar zeker ook door de recente groei van cybercriminaliteit. Er gaat geen week voorbij zonder bericht over een grote hack, ransomware of ander soort datalek.

Een van de zwakste schakels in de informatiebeveiliging is, u raad het al, de mens. Wij nieuwsgierige wezens klikken maar al te graag op links in phishingmails of downloaden een dubieus bestand van een semi-bekende afzender. Zo ook uw collega’s. Informatie goed beveiligen is gebaseerd op drie kernwaarden: Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Beschikbaarheid

Het zorg dragen voor het beschikbaar zijn van informatie en informatie verwerkende bedrijfsmiddelen op de juiste tijd en plaats voor de gebruikers.

Integriteit

Het beschermen van informatie tegen kennisname en mutatie door onbevoegden. Informatie is alleen toegankelijk voor degenen die hiertoe geautoriseerd zijn.

Vertrouwelijkheid

Het waarborgen van de correctheid, volledigheid, tijdigheid en controleerbaarheid van informatie en informatieverwerking.

U merkt dat deze kernwaarden alle drie ook verband houden met privacy. Door uw medewerkers bewust te maken van de regels, risico’s en maatregelen rondom privacy en informatiebeveiliging verlaagd u risico’s significant. Audittrail heeft daarom diverse Awarenesstrajecten ontwikkeld, inzetbaar in organisaties van diverse grootte en van verschillende niveau’s op het gebied van privacy en informatiebeveiliging.

Koffie?

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw collega’s bewuster te maken van informatiebeveiliging en privacy?

Wanneer u onderstaand contactformulier invult neemt Dennis, Jorrit of Ralph contact met u op.

We hopen dat u net zo van koffie houdt als zij! :-)

(Velden met een * zijn verplicht)