Audittrail. De naam zegt het al; auditen is het begin van ons bestaan. Auditing zit in ons DNA. Een audit is volgens een van de vele definities een ‘onafhankelijk en objectief onderzoek over een specifiek onderdeel, proces of organisatie op basis van een norm, waarbij een oordeel gevormd wordt’.

Het resultaat wat van een audit verwacht mag worden kan goed omschreven worden als ‘additionele zekerheid’.  Zekerheid over hoe een proces functioneert, hoe bepaalde maatregelen rondom informatiebeveiliging werken, hoe betrouwbaar een financiële verslaglegging is. En het weten dat je als organisatie (grote) risico’s loopt, is evenveel waard als het weten dat het goed zit.

Er komt nogal wat bij kijken. Toegegeven, we hebben de algemene opinie over ons vakgebied niet echt mee. Veel gehoorde meningen zijn: saai, stoffig, theoretisch, bijdragend aan een afrekencultuur.

Oplossingen

Wij denken daar anders over.

 

Een vakgebied is zo saai en stoffig als je het zelf maakt. Een audit moet bijdragen aan een positieve ontwikkeling aan de kwaliteit van de organisatie. Een auditor zal het vast wel herkennen: de acceptatie van de bevindingen. Je wil graag dat een organisatie aan de slag gaat moet de bevindingen. Dat gaat niet met duwen, dat kan alleen intrinsiek.

Wij zijn een stelletje vakidioten, die ons werk en de vakgebieden waarin wij werken ook erg leuk vinden. Dat stralen we graag uit, waarbij we regelmatig merken dat de auditee ook enthousiast wordt. En daarmee komen we samen met onze klanten verder.

Bijdragen aan een afrekencultuur en ‘slechts’ vinkjes zetten; dat is ook niets voor ons.

 

Een audit is het gesprek aangaan, zoeken naar punten waar we de organisatie mee helpen verbeteren. En in dat gesprek hoort ook ‘hoor en wederhoor’; want alleen daarmee neem je de opdracht, de organisatie en de mens serieus.

Dan is er nog het theoretisch kader. Natuurlijk heeft een goede audit een goede theoretische basis. Want één van de regels in auditing is dat de auditor vak-volwassen moet zijn. Dat is een goed uitgangspunt, maar schiet vaak de uitwerking van de audit in de praktijk voorbij. Daarom zorgen wij dat onze audits altijd aansluiten op de praktijk. Want dat is waar mensen dagelijks mee werken.

De vorm van de audits die wij uitvoeren is divers. Dat kan een formele audit zijn, maar ook een nulmeting of een assessment.

Producten & diensten Audit

De bakermat van Audittrail is de audit. Dit is waar het begon, waar we goed in zijn en wat we leuk vinden om te doen. Door de jaren heen hebben we ons aanbod van producten en diensten uitgebreid en bijgeschaafd, en zijn we trots op onze pragmatische service. We zijn een club enthousiastelingen met veel verstand van zaken. De perfecte combinatie? Wij denken van wel! Bekijk eens rustig onze producten en diensten catalogus en neem contact op voor een vrijblijvend kopje koffie.

Recente artikelen rondom Auditing

Vakgebieden & specialisaties binnen auditing

| Audit, Nieuws | Geen reacties
Bij Audittrail zijn we naast adviseur, ook auditor. Maar dat wil niet zeggen dat we alles kunnen auditen. Wij richten ons op een aantal vakgebieden; zo kan ik al verklappen...

Opzet, bestaan en werking van een audit

| Audit, Nieuws | Geen reacties
De auditor komt weer langs. En die gaat natuurlijk weer in onbegrijpelijke taal praten. Of: jij, als auditor gaat naar de auditee en moet daar duidelijk proberen te maken wat...

Audit…Wat is nou een audit?

| Audit, Nieuws | Geen reacties
Audit.. wat is nou een audit? Bij Audittrail dragen we het woord zelfs in onze naam. Het is de basis en oorsprong waar wij vandaan komen. Misschien zijn wij daarom...

Koffie?

Vindt u het eens tijd om de thermometer in uw organisatie te steken? Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Onder het genot van een kop koffie bespreken we graag uw wensen en de mogelijkheden.

(Velden met een * zijn verplicht)


    Wat leuk dat u ons uitnodigt voor een kopje koffie!
    Kunt u ons vertellen wat u van ons verwacht tijdens het gesprek?