Aedes publiceert AVG-routeplanner voor woningcorporaties

Door november 15, 2017Privacy

Afgelopen dinsdag publiceerde Aedes tijdens een bijeenkomst de AVG-routeplanner. Deze routeplanner geeft woningcorporaties inzicht in en uitleg over de stappen die ze moeten zetten om aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen.

 

Aedes publiceert AVG-routeplanner voor woningcorporaties | Audittrail

Foto van de AVG-routeplanner op de Aedes bijeenkomst

Nog iets meer dan zes maanden…

En dan wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Organisaties kunnen dan beboet worden als zij niet compliant zijn aan de privacywetgeving. De AVG bevat nieuwe regels, maar ook bekende regels die al in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stonden. Om duidelijkheid te creëren over wat  woningcorporaties moeten doen om aan de wetgeving te voldoen en hoe ze dat bereiken, heeft Aedes een AVG-routeplanner laten ontwerpen. Aan de hand van deze routeplanner hebben corporaties inzichtelijk welke acties zij moeten ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn de privacyverklaring, checklist voor monitoring voortgang en meldplicht datalekken. Zoals Aedes zelf ook aangeeft: iedere corporatie is anders. De prioritering voor de stappen verschilt daarom ook per woningcorporatie.

Benieuwd naar de AVG-routeplanner? Medewerkers van woningcorporaties kunnen de AVG-routeplanner aanvragen bij Maartje Hogenboom via m.hogenboom@aedes.nl

 

Ondersteuning nodig bij het implementeren van de AVG-routeplanner?

De AVG-routeplanner biedt inzicht en geeft uitleg. Wenst u ondersteuning bij het implementeren van deze actiepunten? Audittrail helpt. We kunnen op verschillende manieren ondersteunen. Zo kunnen we onder andere helpen door een Privacy Officer te leveren aan uw organisatie. Eén van onze Audittrailers helpt u dan met het organiseren van privacy binnen uw organisatie. Heeft u liever dat er bijvoorbeeld beleid wordt getoetst of wordt meegedacht over stappen die genomen moeten worden? Dan heeft u meer aan de stippenkaart, waarbij onze consultants -wanneer u het nodig heeft- kunnen helpen. Heeft uw organisatie de kennis en mankracht in huis, maar heeft u soms prangende vragen waarvan u het antwoord toch even wilt controleren? Dan is onze Helpdesk een uitkomst. Dit zijn drie voorbeelden van hoe we kunnen helpen; heeft u ergens anders behoefte aan? Laat het ons dan weten, dan stemmen we ons aanbod erop af! :-)

>Bekijk onze privacydiensten

>Nodig ons uit voor een kopje koffie met advies

>Neem contact met ons op 

Up-to-date blijven? Meld u dan aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie